efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Beignets New Orleans

Beignets New Orleans

Beignets är fluffiga, friterade bakverk som liknar munkar. Typiskt bakverk du hittar på caféerna i New Orleans. Äts både till frukost och till fika med en stor kopp kaffe. Smakar alldeles ljuvligt nyfriterade och pudrade med mycket florsocker. Du kan äta dem ett par dagar efteråt också men pudra dem i florsocker vid servering. Du kan även frysa in deg som blir över om du inte vill göra alla Beignets direkt.

Ingredienser: ca 24 stycken

  • 2 1/2 dl vatten, ca 48°

  • 2 tsk torrjäst

  • 1/2 dl strösocker +1 msk strösocker

  • 1 1/2 dl mjölk

  • 1 ägg+1 äggula

  • 3 msk smält smör

  • 1/2 tsk salt

  • Ca 10 dl vetemjöl

  • Olja till fritering

  • Florsocker att pudra över

Gör så här:

  1. Blanda jäst, 1 msk strösocker och vatten i en bunke. Låt stå 5 minuter.

  2. Tillsätt resten av sockret, mjölk, ägg och smält smör. Blanda ihop smeten och häll allt i en assistent. Om du inte har någon kan du knåda degen för hand också.

  3. Tillsätt mjöl och salt och knåda ihop till en smidig deg ca 5 minuter.

  4. Täck bunken och låt jäsa 1 1/2 timme.

  5. Kavla ut degen tunt, ca 1 1/2 cm, på mjölat bakbord och skär i rutor ca 24 stycken.

  6. Värm oljan till 180° I en fritös eller en stor gryta.

  7. Fritera några i taget ca 1 1/2 minut på varje sida tills de är gyllenbruna.

  8. Pudra över rikligt med florsocker och servera!

IMG_2427.jpeg
IMG_2429.jpeg
Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
Citronkakor

Citronkakor

Päronpaj med ingefära och valnötter

Päronpaj med ingefära och valnötter